pondelok 18. januára 2016

Budeme chodiť!

Skvelý názov článku však? Ubehol viac ako mesiac od náhleho ochrnutia a následnej operácie, a my stále čakáme na to či Elinka bude chodiť. No a na poslednej hydroterapii nás bol iba na chvíľu pozrieť neurochirurg čo operoval Elinku. Totiž vo štvrtok nás čaká väčšia neurologická kontrola. Na moje veľké potešenie nám  lekár počas hydroterapie povedal, že na základe toho ako sa labky vo vode podarilo rozhýbať, Elinka podľa neho bude opäť chodiť! Bude to chcieť ešte veľa času a cvičenia a nebude to síce taká krásna /rozumej normálna a ladná/ chôdza ako pred operáciou ale bude chodiť v rámci svojich možností! Doteraz totiž stále nebolo jasné, či a do akej miery sa sa miecha zregeneruje a ak sa aj miecha zregeneruje a podarí sa obnoviť chôdzu - či to bude iba chôdza reflexná / tzv. spinálna chôdza / ktorá je takým akoby náhradným typom chôdze, ktorý sa môže  po podobných poškodeniach vyvinúť. Mozog si v tom prípade síce pamätá chôdzu ale z dôvodu poškodenia miechy nie je možná normálna chôdza - psík síce strieda nohy ale labky ťahá opačne položené než pri normálnej chôdzi / u mnohých psíkov je úspechom aj spinálna chôdza čomu taktiež predchádza pravidelné cvičenie s nohami a rehabilitácie / Takže lekár vyhlásil, že toto naše "podvodné chodenie" rozhodne nevyzerá na spinálnu chôdzu ale na klasickú chôdzu, viac nám ale povie po kontrole vo štrvtok. Takže vieme už celkom pekne stáť, ľavá labka robí kroky síce také malé a nie celkom koordinované ale viditeľne kráča ľavou nožičkou! Pravá nožička sa jej tam zamotá, preto sa jej labky často skrížia do X a následkom toho spadne na zadok ale nevzdáva sa a snaží sa postaviť. Po niekoľkých takýchto pokusoch sa labka unaví a rozrasie a tak nasleduje oddych. Sedíme stále s neprirodzene vystretými labkami pohodenými na boku. Trénujeme postupne aj sedenie s pokrčenými nožičkami ale zatiaľ nám to veľmi nejde, keďže nožičky sú napäté / bola u nás opäť pani na Bowenovu masáž / Na zabavenie hlavičky a spestrenie dňa máme "hlavolam" v podobe mopu kde som schovala granulky. Držte nám prosím palce zajtra daľšia hydroterapia a vo štvrtok kontrola! Ďakujeme!  
 nožičky vystreté, naboku hodené
 panička nefoť ma som strapatá
aj takto vyzerá "naše sedenie" zhora  
takto hľadám granulky, aby som sa nejako zabavila
 doniesli mi náhradný pelech, keďže ten môj občas skončil ocikaný

4 komentáre:

  1. Slunicko zlatounke!! To jsou krasne zpravy vy sikulky, zaslouzite medaily, obe dve!!! Ve ctvrtek na vas budu myslet a drzet vam!!! Pusinku Elince!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Je čtvrtek večer, máte už kontrolu za sebou, tak zítra určitě všichni očekáváme další pozitivní zprávy od pana doktora. Držíme palečky a osm tlapek

    OdpovedaťOdstrániť

Celkový počet zobrazení stránky